Praten op papier

1411 Foto: Freekje Groenemans voor Frits

Schrijven is mijn kunst, kunde en vak. Mijn gereedschapsdoosje telt zesentwintig lettertjes, met wat leestekens en hier en daar een accentje.
Het onderscheidende van mijn tekst zit in de stijl, de toon, de leesbaarheid. In het aanspreken van de mensen voor wie ik de tekst schrijf.
Inspelend op hun zorgen en interesses, passend bij hun denk- en werkniveau, tegemoetkomend aan hun – door mij en anderen veronderstelde – informatiebehoefte. Zo vertaald vertellen interne en externe boodschappen waar het op staat, geven citaten precies de bedoeling van de geïnterviewde weer en valt er tussen de regels door óók wat interessants te lezen.

Natuurlijk weet ik ook wel dat mijn teksten vaak ongevraagd in iemands gezichtsveld belanden. En dan is het aan mij die persoon mijn werk in te lokken, hem of haar te boeien, te verleiden tot verder lezen en de aandacht lang genoeg vasthouden om de boodschap over te laten komen. Ook al is die hij of zij onbekend, onzichtbaar en misschien niet eens geïnteresseerd in wat ik – al dan niet voor mijn opdrachtgever – te vertellen heb. Dat voor elkaar te boksen, daar heb ik nog steeds lol in.

Meer weten?

Dekkers Communicatie
Marie-José F. Dekkers
E-mail dekkerscommunicatie@chello.nl

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s